Thursday, October 13th, 2016

General Duties and Emergencies CNA Practice Questions

July 27, 2011 by  
Filed under cna sample test questions


Like any member of the health care industry, Certified Nursing Assistants are required to meet the terms of their general duties and act swiftly during emergencies. CNA test practice questions must also cover these eventualities, especially for nurse assistants who would like to work in a hospital, hospice or private clinic environment. The following CNA sample test questions cover these two scenarios. Remember to keep taking nursing test practice exams to hone your skill and memory.

A patient starts to choke while eating. What should be your first step?

a) Call the head nurse for assistance
b) Immediately start the Heimlich maneuver
c) Place the bed in an upright position and tap the patient’s back
d) Call 911

Your patient is going through his daily exercise routine then suddenly clutches at his chest and falls down, unconscious. Select the correct order of steps to follow.

a) Call for help, use an AED (automatic external defibrillator) if available, perform CPR until medical team arrives.
b) Perform CPR, use an AED, call for help
c) Call for help, perform CPR, use an AED until medical help arrives
d) Call the head nurse, you are not trained for CPR

While performing CPR, your patient regains consciousness. What should you do?

a) Place the patient in a recovery position.
b) Let them get up and resume their exercise.
c) Place them in a supine position until help arrives.
d) Tell them they had a heart attack.

Your patient has slipped and fallen down the stairs. You are certain that they may have a lower back or neck injury. What should you do?

a) Help the patient up and wait for other paramedics.
b) Call for help and 911 and try to stabilize the patient’s neck or back
c) Do not touch the patient, call 911. You may be aggravating an injury.
d) Place pillows and blankets under the patient’s head.

Elderly patients are most at risk when it comes to:

a) Poisons and chemical burns
b) Head injuries
c) Depression
d) Falls

Long term facilities like hospices often specialize in:

a) Home care
b) Diagnosis
c) Skilled labor care
d) Treatments

Your scope of practice is _________________.

a) The skills you are legally able to perform, without treat of liability.
b) Any skill you feel that you are competent enough to do.
c) Any skill that you have taken a class in.
d) Any skill that your place of employment requires you to perform.

Rigor Mortis is occurs when:

a) A fever goes beyond 40 degrees C (104 degrees F)
b) Calcium deposits go into the blood after death
c) Muscle spasms are too frequent
d) Joints have massive amounts of calcium in them

The first sign that a patient has suffered a stroke is often:

a) Loss of control or weakness of one side of the body, including slackening muscles on the face
b) Slurred speech and trouble understanding spoken language
c) Forgetfulness or confusion
d) Unconsciousness

Range of motion exercises for bed ridden patients help prevent:

a) Embolisms
b) Atrophy
c) Lactic build up
d) Low blood pressure

cna-exam-sample

cna-exam-sample

ANSWER KEY:

1. B
2. A
3. A
4. B
5. D
6. A
7. A
8. B
9. A
10. B

Online dating , Seo , Health care , Finance , Get boyfriend back , Cheap hotels , Travel